Vajinismusun Tedavi Yöntemleri Nelerdir


Vajinismusun Tedavi Yöntemleri Nelerdir


Vajinismus nedir diye soran kişiler rahatsızlıkları hakkında gerekli bilinç düzeyine erişmiş olan insanlardır. Ve bu rahatsızlığın tedavi yöntemlerinin araştırılması iyileşmenin de ilk adımı olarak değerlendirilebilir. Genelde kadınlar doktora gitmekten utandıkları veya çevrelerine durumlarından bahsetmeye çekindikleri için bu rahatsızlığı yıllarca çekmek zorunda kalabiliyorlar. Ancak gerçek nedenler ortaya çıkarıldığında tedavisi çok da zor olmayan bir rahatsızlıktır. Vajinismus tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri arasında cerrahi uygulamalar bulunduğu gibi psikolojik destekler de bulunuyor. Eğer nedenler yapısal kaynaklı ise daha çok cerrahi müdahalelere başvurulurken psikolojik olarak kişide ortaya çıkan vajinismus rahatsızlığında psikolojik desteklerden faydalanılıyor.

Vajinismusun Neden Olduğu Durumlar


Vajinismus halk arasında çok fazla önemsenmeyen bir rahatsızlık türü olarak algılansa da aslında kadınlar üzerinde çok önemli baskıları bulunmaktadır. Kadınların kendini yetersiz hissederek özgüvenlerinin düşmesine neden olan bu rahatsızlık çiftler arasında büyük problemlere neden olabiliyor. 
Eşinden sürekli uzak duran bir kadının evlilik hayatı tehlikeye girdiği gibi bedensel olarak ihtiyaçlarının karşılanması zamanla kadının da huzursuz olmasına ve yaşamında mutsuz olmasına neden olabilmektedir. 
Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak adına kadınlar yaşadıkları yapısal ya da psikolojik vajinismus rahatsızlığında uzman doktorlara başvurmalı ve bu konuda gerekli tıbbi desteği almalıdır. Vajinismus utanılacak ya da kişilerin kendini toplumdan soyutlamasına neden olacak bir rahatsızlık değildir. Her kadında görülebilme riski olan bu rahatsızlık için gerekli tedaviler uygulandığında her kadın normal bir cinsel yaşama kavuşabilir. Vajinismusun ortaya çıkmasına nedenlerinin doktor tarafından saptanması ve en uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekiyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?