Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir

Dünyada çok değişik amaçlarla yapılan bu ameliyatlar vajina estetiği bölümünde yer almaktadır. Ülkemizde kadına karşı oluşan toplum baskısı, ailevi nedenler, evlilik dışı ilişkilere bakılan durum gibi bir çok olgu ele alınarak tercih edilen ameliyatladır. Kalıcı kızlık zarı dikiminin düğünün hemen öncesinde yapılan geçici kızlık zarı dikiminden farkları vardır.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Kimlere Yapılabilir?


Düğün veya cinsel birliktelik daha ileriki bir tarihte düşünülüyorsa kesinlikle kalıcı kızlık zarı dikimi düşünülmelidir. Bazı sebeplerde kızlık zarı dikimini kalıcı olarak yapmaya zorunlu kılar. 


Bunların başında fazla sayıda girilen cinsel ilişki, kürtajlar, doğumlar gelmektedir. Kalıcı kızlık zarı dikimi burada vajinal daraltma işlemiyle birlikte uygulanırsa sorun tamamen olumlu sonuçlanır. Er kişinin bu onarımı anlaması pek mümkün değildir. Bir jinekolog tarafından ancak anlaşılır.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?


Uzun vadede düşünüler kızlık zarı onarımı için birden fazla teknik vardır. Kişinin dokularının durumu için jinekolojik muayeneden geçtikten sonra tamamen uzman bir hekimle ilerlemesi başarı oranını yükseltir. Günümüzde en çok kullanılan ‘Flep Yöntemi’dir. 


Flep yöntemi vajina alt duvarından alınan doku parçasının vajinanın yan duvarına dikilmesi işlemine denir. Böylelikle vajina girişinin daraltılması mümkün olur ve birleşme esnasında bu bölüm kanamayla birlikte zar yırtılması yani bekaret bozulması emsalini yaşatır.


Bu operasyon 20-25 dk arasında süren lokal anesteziyle uygulanabilir. Ağrılı sancılı bir uygulama olmadığından kişiler normal hayatlarına hemen dönebilirler.


Flep yöntemi dışında uygulanan diğer yöntem ‘Mikrocerrahi Yöntemi’dir. Bu yöntemde ki en büyük avantaj zarın kendi dokusu tekrar birleştirilerek kullanılacağından hiçbir şekilde jinekolojik muayene de bile anlaşılmayacak oluşudur. 


Yırtılan zar dokusu mikroccerrahi metoduyla tekrar birleştirilir. Ağrısı diğer yöntemlere göre hiç denecek kadar az , işlem sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı ilerlemektedir. Vajinal daraltma ameliyatıyla da yapılan bu yöntem çok başarılı sonuçlar vermektedir.

  Kaynak : https://www.saglikguncel.com

 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismusun Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi