Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Son yıllarda birçok kadının başvurduğu jinekolojik operasyonlardan birisi de kızlık zarı dikimidir. Bu uygulamaya başvurmak çeşitli nedenlere dayanır. Kızlık zarı dikimi evlenmeden bekaretini kaybeden kadınların tercih ettiği bir uygulamadır. Bu uygulama kadınların yeniden ilişkiye girdiklerinde kızlık zarının yırtılmasını ve kan akmasını sağlama amacı taşır. Genelde evlenmeden önce yaptırılan bu operasyon çok kısa sürmektedir. Kısa süre içerisinde doktor kızlık zarını tamir edebilir. Bu uygulama geçici ve kalıcı olmak üzere farklı şekillerde yapılır.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Kalıcı kızlık zarı dikimi cinsel ilişki ne zaman gerçekleşirse gerçekleşsin bir şekilde kanama meydana gelir. Yani bu zarın dikim işlemi sonucu uzun yıllar kalabilir. Bu uygulama sırasında flep kaldırılır veya da vajenden bir doku alınarak gerçekleştirilir. Bu da kadınların daha ilerleyen süreçte ilişkiye girmelerinde sanki gerçekten kızlık zarı varmış gibi kanama meydana gelmesine olanak tanır.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır Mı?

Kalıcı kızlık zarı dikimi dışarıdan anlaşılamayan bir uygulamadır. Yani kadınlar bu uygulamayı yaptırdıklarında ilk gece kanama meydana geldiği için sonradan bir dikim işlemi yapıldığı düşünülmez. Ancak detaylı bir doktor muayenesinden sonra anlaşılabilir.

 

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Ağrılı Mıdır?

Kalıcı kızlık zarı dikimi ağrılı değildir. Aksine çok kısa bir sürede tamamlanan bir uygulamadır. Hasta dilerse anestezi alabilir. Lokal anestezi ya da genel anestezi uygulanarak kalıcı kızlık zarı dikim işlemi tamamlanır. Bu uygulama sonrasında kişiler rutin yaşamlarına geri dönebilirler. Herhangi bir yan etkisi olmayan uygulamada ağrı yoktur ve dışarıdan anlaşılması da mümkün değildir. Ancak yine de operasyon sonrasında doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır. Ani hareketlerden kaçınılmalı ve kişisel hijyene gereken önem her zaman verilmelidir.

Kaynak; https://pozitifsaglik.com

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismusun Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nedir?